Založ si blog

Snáď nám fanúšikovia prvú tretinu odpustia

Dušan Gregor po zápase so Žilinou (4:3) pochválil svojich zverencov za to, že sa ani za nepriaznivého stavu nevzdali. Zároveň sa fanúšikom ospravedlnil za nevydarené predstavenie v prvej tretine.

Hokejisti Dukly Trenčín predviedli v ôsmom kole Slovnaft extraligy nevídaný zvrat. Po tom, čo po prvej tretine prehrávali v súboji so Žilinou 0:3, dokázali vstať z mŕtvych a po záverečnej siréne sa radovali z víťazstva 4:3. Vďaka tomu nadviazali na dva predchádzajúce úspešné výsledky, keď najskôr vo štvrtok vyhrali v Púchove nad „dvadsiatkou“ 4:0 a o deň neskôr si z košickej Steel Arény odviezli dva body za víťazstvo 4:3 po samostatných nájazdoch. Po obrate v súboji s „vlkmi“ spadol veľký balvan nielen zo sŕdc trenčianskych fanúšikov, ale i trénerovi Dukly Dušanovi Gregorovi.

Pán Gregor, cítite po dnešnom zápase úľavu?
Priznám sa, že áno, lebo po dobrých výkonoch v posledných dvoch stretnutiach som bol neskutočne sklamaný prístupom mojich zverencov v prvej tretine. Na druhej strane prosím a verím, že diváci nám prvých 20 minút odpustia a budú si z tohto zápasu pamätať iba dve tretiny. Nechcem, aby to vyznelo fádne, ale chalani v nich opäť ukázali charakter a srdiečko, pretože sa o výsledok pobili aj za veľmi nepriaznivého stavu. S kúskom šťastia, no najmä vďaka obrovskej vôli sme stretnutie nakoniec vyhrali. Sú to nesmierne cenné body.

S čím ste išli po prvej tretine do kabíny, keď ste prehrávali 0:3?

To je taká naša interná záležitosť (smiech)

Momentálne má Dukla za sebou tri víťazné zápasy v rade, navyše predviedla zlepšenú hru. Preto asi máte dôvod na spokojnosť, nie?
Po tejto stránke určite. Lenže ja by som bol rád, aby sme si všetci uvedomili, že takto to ďalej nejde. Extraliga je v súčasnosti nesmierne vyrovnaná, od prvej sekundy je potrebné makať a robiť všetko preto, aby bolo mužstvo úspešné. To sa nám nie vždy nedarí, rovnako tomu bolo dnes. V budúcnosti sa nám to môže vypomstiť, pretože otáčať z 0:3 je už poriadna šichta.

Čo vás najviac rozladilo?

Už by som nechcel byť negativistický, veď sme tento zápas vyhrali. Takže buďme pozitívni. Ja si z tohto duelu odnášam len tie najlepšie dojmy, pretože moje mužstvo makalo, drelo, bojovalo. Je potrebné si uvedomiť, že sme odohrali v priebehu štyroch dní tri náročné zápasy, spojené s dlhým cestovaním. Z Košíc sme prišli domov o tretej ráno, chalani sa tým pádom nevyspali a na regeneráciu sme mali iba jeden deň. Preto nebuďme negativistickí. Ja som k svojim zverencom veľmi kritický, ale na druhej strane si ich musím zastať.

Spomínali ste, že máte za sebou tri náročné zápasy – proti HK Orange 20, v Košiciach a ten so Žilinou. Získali ste v nich osem bodov, ktoré trochu napravili dojem z nie práve najlepšieho štartu do sezóny. Bude sa teraz Dukle dýchať ľahšie?
Na to vám odpoviem až niekedy v apríli. Ale predsa len sme naznačili svoje možnosti. Verím, že sa z chýb poučíme a všetko pôjde oveľa lepšie. Svoj tím však musím napriek nie práve najlepšiemu začiatku pochváliť. Na tréningu pracujú hráči dobre. Zápas proti Žiline ukázal, že sme schopní otočiť aj zle rozbehnutý súboj, čo nám môže veľmi pomôcť.

V týchto troch zápasoch ste okrem zlepšených výsledkov predviedli aj oveľa atraktívnejšiu hru.
Súhlasím a verím, že to ocenia hlavne diváci. Osobne si neustále uvedomujem, že hokej hráme hlavne pre ľudí. Proti Žiline prišla po dvoch dobrých výsledkoch aspoň aká-taká návšteva. A práve kvôli tým fanúšikom, ktorí si našli cestu na štadión, ma mrzelo, v akom štýle sme odohrali prvú tretinu. Ale opakujem, dúfam, že naši priaznivci si odnesú iba pozitívne veci z druhej a tretej časti hry.

V posledných stretnutiach sa dostáva do formy hlavne prvá formácia v zložení Pardavý – Kollár – Melichárek. Bude to opäť ten úderný útok, ktorý v Trenčíne hrával pred troma rokmi?

Snáď sa vaše slová naplnia. No my musíme byť v prvom rade úspešní ako tím. Ale byť lídrami je povinnosťou týchto troch hokejistov a k nim sa pridávajú z obrany Martin Hlavačka a Milan Hruška. Proti Žiline sa však vo výbornom svetle ukázali aj ostatní hráči a hlavné je, že sme zvládli otočiť výsledok.

Po zranení sa o slovo opäť hlási Jakub Gašparovič. Za juniorku strelil v dvoch víkendových zápasoch päť gólov. Premýšľate už nad tým, kam ho zaradiť?
Premýšľam, ale nechám si to pre seba. Kubo by však mal čoskoro naskočiť do našej zostavy. Mal dlhý výpadok, a preto je hladný po hokeji. Je to typ hokejistu, ktorý veľmi chce a ja mu priestor určite dám.

Stane sa tak už v utorok v Nitre?
Nepredbiehajme. Do utorka je ešte pomerne ďaleko, ale jednoznačne sa do zostavy čoskoro vráti.

Nitra zatiaľ prehrala všetky tri domáce zápasy. Je to teda dobrý predpoklad získať ďalšie tri body, nie?

(Smiech) Buďme skromní. Do ďalších zápasov musíme ísť s pokorou a tvrdou prácou. Buďme vďační, že máme možnosť hrať hokej.  A snažme sa o to, aby výsledky spĺňali naše predstavy, a aby sme vďaka hokeju prinášali radosť ľuďom, ktorí majú v Trenčíne tento šport radi

V Ružinove trenčiansky strach o zdravie i život

06.03.2011

Zápasy medzi Slovanom Bratislava a Duklou Trenčín vždy patrili medzi ťaháky hokejovej extraligy a vždy boli nabité emóciami. A práve tie akosi nedokážu priaznivci „belasých“ zvládať. Ak sa k tomu pridá nedostatočná ochrana hosťujúcich fanúšikov, je z toho problém, aký nastal po sobotňajšom víťazstve Trenčína v Ružinove.

Digi Sport, Minařík a jeho kolegovia

24.08.2010

Pred novou futbalovou sezónou zostala veľká časť československých fanúšikov Premier League v šoku. Televízia Nova Sport totiž stratila práva na anglickú najvyššiu súťaž a získal ich novovzniknutý kanál Digi Sport. Pre mnohých to znamenalo nemožnosť sledovať pravidelne zápasy Manchestru United, Arsenalu či Chelsea, navyše množstvo slovenských domácnosti prišla [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

dante

sportal.sk - športové správy bez bulváru

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 8985x
Priemerná čítanosť článkov: 2995x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy